Pārlekt uz galveno saturu

ITF jaunie absolventi nepieciešami visu nozaru attīstībai

21. jūnijā LLU Aulā diplomus saņēma 38 Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) absolventi, no kuriem 32 absolvēja bakalaura studiju programmas un seši – maģistra studiju programmu “Informācijas tehnoloģijas”.

“Informācijas tehnoloģiju speciālisti ir bijuši visos laikos, sākot no akmens un bronzas laikmeta, līdz mūsdienām. Ja nebūtu cilvēku, kuri savāc, apstrādā un nogādā informāciju citiem, tad šodien mēs neko par senajiem laikiem nezinātu. Mūsdienu zināšanu laikmetā pieprasījums pēc informācijas tehnoloģiju speciālistiem arvien palielinās,” savā uzrunā teica studiju prorektors, profesors Aigars Laizāns. “Apkopojot informāciju par absolventu skaitu informācijas tehnoloģiju jomā visās Latvijas universitātēs, var secināt, ka nepietiek speciālistu, lai apmierinātu nozares vajadzības,” uzsvēra ITF dekāns, asociētais profesors Gatis Vītols.

Kā pirmie diplomu ieguva akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Datorvadība un datorzinātne” 20 studenti un 12 jaunie programmētāji – profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Programmēšana” absolventi. Savukārt inženierzinātņu maģistra grādu informācijas tehnoloģijās saņēma seši akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” absolventi. Par aktīvu sabiedrisko un zinātnisko darbu fakultātē dekāna atzinību saņēma studiju programmas “Datorvadība un datorzinātne” absolvente Anita Proškina un maģistra studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” absolvente Elīna Baranovska.

Absolventi savos noslēguma darbos ir pētījuši un risinājuši jautājumus, kas saistīti ar plaģiātisma identificēšanu, pirkstu nospiedumu vadību, tomātu audzēšanu, ainavu arhitektūru, autotransporta klimata kontroli, elektronisko sportu, failu kārtošanu, robotu lietošanu apmācībā, stikla lokšņu sagriešanu, auto vadīšanas simulatoru un daudziem citiem tematiem, kas liecina, ka informācijas tehnoloģiju risinājumi ir vajadzīgi visām nozarēm. Ne velti ITF jaunie speciālisti darba tirgū ir ļoti pieprasīti un jau pirmajos studiju gados saņem darba piedāvājumus.

“Mūsu absolventi strādā ne tikai Latvijā, bet ir iesaistīti arī dažādos projektos pasaulē. Tomēr, neskatoties uz to, vai jūs Malavi pilsētā projektēsiet datortīklus, programmēsiet maksājumu sistēmas Dominikānā, testēsiet Skype programmatūru Igaunijā, atcerieties, ka jūsu saknes ir Latvijā un pieprasījums pēc informācijas tehnoloģiju speciālistiem tikai tupina pieaugt arī tepat – Rīgā un Jelgavā,” jaunajiem absolventiem atgādināja dekāns G. Vītols un novēlēja nepazaudēt jaunības uzdrīkstēšanos, spēju mācīties un radošumu, jo informācijas tehnoloģiju nozarē tās ir vienas no svarīgākajām īpašībām sekmīgas karjeras veidošanā.

Foto no izlaiduma: http://ejuz.lv/ekz

Pievienots 21/06/2017