Pārlekt uz galveno saturu

Programmēšana, matemātika un virtuālā realitāte

Attēla autors: No LLU arhīva

18.-19. aprīlim Jelgavas pilī norisinājās “ITF Dienas 2017”, ko organizēja LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāte.

18.aprīlī norisinājās starptautiskā matemātikas olimpiāde, kurā piedalījās pārstāvji no 18 izglītības iestādēm, tajā skaitā no Lietuvas, Igaunijas un Portugāles. Olimpiādē jaunieši sacentās gan individuāli, gan grupās. Dalībniekiem brīvajā laikā bija iespēja apmeklēt Jelgavas pils muzeju un Kurzemes hercogu kapenes. Pasākuma galvenie atbalstītāji bija Jelgavas dome un Kafejnīca “Rausis”.

Matemātikas olimpiādē individuālajās sacensībās uzvaru guva Latvijas Universitātes students, otro vietu ieguva LLU students, bet trešo vietu Igaunijas Dzīves Zinību Universitātes students.

19.aprīlis tika organizēts videospēļu turnīrs gan komandās, gan individuāli, kā arī “Robocode” programmēšanas sacensības. Šajā pasākumā piedalījās gan LLU un LU studenti, gan skolēni no Jelgavas tehnikuma, Jelgavas 5.vidusskolas un Jelgavas valsts ģimnāzijas. Turnīra ietvaros pasākuma dalībniekiem tika dota iespēja spēlēt dažādas aktīvas videospēles - “Fruit Ninja” un “Just Dance” ar kustību sensoru, autosacīkšu spēles ar stūri un pedāļiem, “Guitar hero” ģitārspēle, virtuālā realitāte un citas videospēles.

Šis pasākums arī kalpo kā karjeras diena IT un inženieru studiju programmu studentiem, kur Jelgavas pils aula foajē dažādas IT firmas bija izvietojušas savus stendus un dalībnieki varēja iepazīties ar nozares specifiku, darba iespējām, kā arī risināt loģiskos uzdevumus, lai izbrauktu ar Tesla automašīnu Scandiweb stendā vai vienkārši nomalkotu kafiju Itālijas firmas Like a Coffee stendā. Pasākumā piedalījās arī  citas IT firmas: “TestDevLab”, “C.T.Co”, ”Swedbank”, ”Exigen Services Latvia”.

Brīvajā laikā apmeklētāji varēja spēlēt dažādas galda spēles, kā arī iepazīties ar jaunumiem bērnu robotikas pasaulē, kurus demonstrēja ITF vadošais pētnieks Aleksejs Zacepins.

Videospēļu turnīra uzvarētāji komandu sacensībās: LLU ITF Komanda “12345”(Rihards Goldmanis, Roberts Kemps, Raivis Kalniņš, Kristiāns Konters, Kārlis Kalniņš), 2.vieta LLU ITF komandai “Ziping Diping Big Pimping”(Mārcis Smirnovs, Dinārs Liepiņš, Nauris Horsts, Kaspars Ostrovskis, Artūrs Riekstiņš), 3.vieta Jelgavas tehnikuma komandai “Well played”.

Individuālās sacensības: 1.vieta: Kārlis Gabaliņš (Jelgavas tehnikums), 2.vieta:Uģis Ozols (LLU ITF), 3.vieta: Kārlis Maniņš (LLU ITF).

"Robocode" programmēšanas sacensības: 1.vieta: Vitālijs Starastenkovs (LLU ITF), 2.vieta: Gatis Laizāns(LLU ITF), 3.vieta: Agnese Griķe (LLU ITF).

ITF dienas jau tiek organizētas vairāk nekā 10 gadus ar mērķi popularizēt informācijas tehnoloģiju daudzveidīgo nozari un studijas fakultātē.

Pievienots 24/04/2017