Pārlekt uz galveno saturu

Fakultāte ar demonstrāciju un stenda referātu piedalās 5. Pasaules latviešu zinātnieku kongresā

Attēla autors: No LLU arhīva

No 27. līdz 29. jūnijam jau piekto reizi notiek Pasaules latviešu zinātnieku kongress "Zinātne Latvijai". Tā kā šogad galvenās tēmas ir digitālā transformācija, zaļā pārveide un zinātnes ietekme, fakultātes pētnieki pieteica savas tēmas saistītas ar digitālo transformāciju.

Pēc pieteikumu analīzes, tehnoloģiju demonstrācijai tika izraudzīta Virtuālās un jauktās realitātes laboratorijas radīto risinājumu demonstrācija, kā arī stenda referāts “Virtual and mixed reality study course and laboratory as part of future hybrid studies”, kuru prezentēja Mg.sc.ing. Andrejs Paura un Dr.sc.ing. Gatis Vītols.

Laboratorijas risinājumu demonstrācijas laikā apmeklētāji varēja iepazīties ar profesionālajiem, kā arī studentu radītajiem VR lietojumiem, kuru demonstrācijā piedalījās arī paši lietojumu izstrādātāji no jauniešu vides – Anželika Maslovska un Eduards Jākobsons. Tāpat Mg.sc.ing. Andrejs Paura un Dr.sc.ing. Gatis Vītols demonstrēja 3D skenēšanas iestrādnes un reālās dzīves pielietojumus gan hibrīdo studiju realizēšanai, gan komercializācijai. Arī vairākiem stenda apmeklētājiem radās jaunas idejas šo tehnoloģiju lietošanai specifiskajās nozarēs – cukura diabēta pacientu apmācības simulatora izstrādei, augļu 3D kataloga izveidei, u.c.

Pašlaik Latvijā šī ir vienīgā šāda veida pētnieciskā un studiju realizēšanas laboratorija, kas fokusējas ne tikai uz virtuālo, bet arī jaukto un papildināto realitāti un tās pielietojumu biozinātnē un citās jomās.

 

Pievienots 29/06/2023