Pārlekt uz galveno saturu

Ar rekordlielu apmeklētāju skaitu noslēgušās ITF dienas 2018

Attēla autors: No LLU arhīva

ITF dienas šogad norisinājās 17. un 18. aprīlī.

17. aprīlī norisinājās Starptautiskā matemātikas olimpiāde, kurā šogad piedalījās studenti no lielākajām universitātēm un augstskolām Latvijā un Baltijā, tajā skaitā Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskā universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Liepājas universitātes, Ventspils augstskolas, Vidzemes augstskolas, Daugavpils universitātes, ASU (Lietuva), Šauļu universitātes (Lietuva), Tartu universitātes (Igaunija), Igaunijas dzīvības zinātņu universitātes. Paralēli norisinājās seminārs par matemātikas mācīšanu.

1.vietu individuālajā konkursā dalīja Undīne Kobitjeva no Vidzemes Augstskolas un Ingus Jānis Pretkalniņš no Latvijas Universitātes, otrajā vietā atstājot RTU Būvniecības inženierzinātņu studentu Renātu Grīnfeldu un Māri Gunāru Dzeni no Latvijas Universitātes. Trešo vietu ieguva Remigijus Katlauskas no Šauļu Universitātes (Lietuva). Starp LLU studentiem vislabākie rezultāti bija Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 1.kursa studentei Ariannai Todorovai. Balvas olimpiādes uzvarētājiem sponsorēja SIA Qbit (qbit.lv)

18. aprīlī norisinājās vairākas aktivitātes:

  • Robocode programmēšanas sacensības
  • Videospēļu turnīrs
  • Galda spēļu turnīrs sadarbībā ar Brain Games.

Videospēļu turnīram bija reģistrējušās 20 komandas ar vairāk nekā 100 dalībniekiem, kamēr individuālajā turnīrā varēja piedalīties pārējie apmeklētāji. Kopumā videospēļu turnīrā piedalījās gandrīz 200 dalībnieku galvenokārt no Zemgales reģiona.

Labākie individuālajās sacensībās (balvas no SIA Metrum, Accenture Latvia, Like a Coffee, CES un Scandiweb):

  1. vieta: Uģis Ozols (ITF 4. kursa students)
  2. vieta: Kristīna Grausa (ITF 3. kursa studente)
  3. vieta: Kārlis Simanovičs (SIA Cloud Enterprise Systems)

Labākās komandas (balvas no SIA Metrum, Accenture Latvia, Like a Coffee, CES un Scandiweb):

  1. vieta: Vienalga (ITF)
  2. vieta: Attack on games (Jelgavas tehnikums)
  3. vieta: Sarkanā līnija (ITF)

Paralēli norisinājās arī Robocode programmēšanas sacensības, kurā dalībnieki vienā ringā sacentās ar iepriekš sagatavotiem programmatūras robotiem. Balvas sponsorēja kompānija C.T.Co.

Labākie robotu programmētāji:

  1. vieta: Gatis Laizāns (ITF)
  2. vieta: Kristaps Reinis Lipša (ITF)
  3. vieta: Liene Leitāne (VBF)

Visiem apmeklētājiem bija iespēja paviesoties IT uzņēmumu (Accenture Latvia, C.T.Co., Scandiweb, Like a Coffee, Cloud Enterprise Systems) stendos, lai iepazītos ar prakses iespējām, aprunātos ar robotu, nogaršotu burgerus, noskaidrotu savu IT specialitātes virzienu, atrisinātu uzdevumu un veiktu citas aktivitātes.

Šogad ITF dienas sasniedza rekordlielu apmeklētāju skaitu – abās dienās fakultātes organizētos pasākumus apmeklēja gandrīz 500 studentu, pasniedzēju un viesu.

Liels paldies ITF studējošo pašpārvaldei par organizēto pasākumu, sponsoriem, kā arī pasākuma lieldraugam SIA METRUM (metrum.lv)

Pievienots 21/04/2018