Pārlekt uz galveno saturu

Apkopoti Starptautiskās studentu matemātikas olimpiādes rezultāti

Attēla autors: No LLU arhīva

17.aprīlī LLU notika Starptautiskā studentu matemātikas olimpiāde (ISMO), ko organizēja Informāciju tehnoloģiju fakultātes Studējošo pašpārvalde sadarbībā ar Matemātikas katedru.  Jau otro gadu Olimpiāde tika rīkota ITF dienu ietvaros. Uz Olimpiādi bija pieteikušies 36 dalībnieki no 10 augstskolām: 7 pašmāju studenti, 12 - no Lietuvas (Šauļu Universitāte un Aleksandra Stulginska Universitāte), 3 - no Igaunijas, kā arī vairāku Latvijas augstskolu studenti: Rīgas Tehniskās Universitātes, Ventspils Augstskolas, Vidzemes augstskolas, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Daugavpils Universitātes un Latvijas Universitātes. Grupu darbā piedalījās arī LLU Erasmus+ apmaiņas studenti no Itālijas, Indijas un Bangladešas.

Olimpiāde ietvēra divas daļas: individuālo konkursu un darbu komandās. 1.vietu individuālajā konkursā dalīja Undīne Kobitjeva no Vidzemes Augstskolas un Ingus Jānis Pretkalniņš no Latvijas Universitātes, otrajā vietā atstājot RTU Būvniecības inženierzinātņu studentu Renātu Grīnfeldu un Māri Gunāru Dzeni no Latvijas Universitātes. Trešo vietu ieguva Remigijus Katlauskas no Šauļu Universitātes (Lietuva). Starp LLU studentiem vislabākie rezultāti bija Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 1.kursa studentei Ariannai Todorovai.

Grupu darbā bija jāatrisina kāda problēma un ar atrasto risinājumu un risināšanas stratēģiju jāiepazīstina pārējie olimpiādes dalībnieki  - jāsniedz prezentācija. Grupas tiks veidotas uz vietas pēc nejaušības principa tā, lai katrā grupā būtu pārstāvētas gan dažādas mācību iestādes, gan valstis (8 grupas / 5 dalībnieki katrā). Grupām tika dots arī papildu uzdevums – dalīties pieredzē par matemātikas studijām, noteikt kopīgo un atšķirīgo minētajās izglītības iestādēs, kā arī izteikt priekšlikumus matemātikas studiju pilnveidei.

Paralēli olimpiādei, notika arī Starptautisks matemātikas pasniedzēju seminārs-diskusija par matemātikas studiju transformēšanu uz izglītību ilgtspējīgai attīstībai, kurā pieredzē dalījās pasniedzēji no augstāk minētajām augstskolām. Par ar matemātiku saistītiem izaicinājumiem inženierizglītībā ziņoja LLU Studiju prorektors Aigars Laizāns.

Pievienots 19/04/2018