Pārlekt uz galveno saturu

ITF maģistranta noslēguma darbs otrais labākais Latvijā

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 1. decembrī – Sešiem datorzinātnes studentiem no piecām augstskolām par izciliem studiju noslēguma darbiem pasniegtas «ZIBIT 2017» stipendijas. Konkursu «ZIBIT» rīko AS «Exigen Services Latvia» un AS «Accenture Latvia» sadarbībā ar nodibinājumu «Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds», un tā kopējais stipendiju un balvu fonds ir 7600 eiro.

Stipendiju konkursa «ZIBIT» mērķis ir materiāli atbalstīt un novērtēt Latvijas augstākās izglītības iestāžu datorzinātnes studentus un veicināt viņu profesionālo izaugsmi un karjeras attīstību. Konkurss norisinājās bakalaura un maģistra darbu kategorijā.

Maģistra darbu kategorijā pirmajā vietā ierindojās LU students Nauris Dorbe ar darbu «Bezpilotu mašīnu apmācība, izmantojot stimulētās mācīšanās mākslīgos dziļos neironu tīklus kooperatīvās braukšanas sistēmā», otrajā vietā – Latvijas Lauksaimniecības universitātes students Lauris Liepiņš ar darbu «Ģeogrāfiski pielāgojama autovadīšanas simulatora izstrāde», bet trešajā – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studente Olga Petrova ar darbu «Bitmonētu kriptovalūtas integrēšana Latvijas elektronisko komersantu norēķinu sistēmā».

Bakalaura darbu kategorijā pirmo vietu ieguva Transporta sakaru institūta students Dmitrijs Anohins par darbu «Viedo luksoforu kontroles sistēmu izstrāde», otro vietu – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) students Aleksandrs Koršunovs par darbu «Ultraskaņas sensoru izmantošana robotu karšu automātiskai sastādīšanai», bet trešo vietu – Latvijas Universitātes (LU) students Artūrs Kurzemnieks par darbu «Automatizēta tekstūru ģenerēšana». Kopumā konkursam tika izvirzīti darbi no astoņām augstākās izglītības iestādēm – 22 bakalaura darbi un 21 maģistra darbs.

Kā labākie LLU IKT darbi, kas izvirzīti konkursam šogad tika atzīti:

Bakalaura darbu kategorijā:

  • Starostenkovs Vitālijs “Ciparu izkārtņu risinājuma izstrāde”, darba vadītājs Dr.sc.ing. Gatis Vītols
  • Raģiņa Jevgēnijs “Autotransporta klimata uzraudzības sistēmas izstrāde”, darba vadītājs Mg.sc.ing. Armands Kviesis
  • Černuha Artūrs “E-sacensību norises analītikas sistēmas izstrāde” darba vadītājs Mg.sc.ing. Inga Viļumsone

Maģistra darbu kategorijā:

  • Rove Jānis “Pirkstu nospiedumu segmentācijas algoritmu uzlabošana darbībai reālajā laika režīmā”, darba vadītājs Mg.sc.ing. Ingus Šmits
  • Liepiņš Lauris “Ģeogrāfiski pielāgojama autovadīšanas simulatora izstrāde”, darba vadītājs Mg.sc.ing. Ingus Šmits
Pievienots 30/11/2017