Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pilī pulcējas 11 IKT uzņēmumu pārstāvji

Attēla autors: No LLU arhīva

16. novembrī Jelgavas pilī norisinājās informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomas uzņēmumu pārstāvji, lai tiktos ar studentiem un iepazīstinātu/diskutētu par prakses un darba iespējām nozarē un konkrētajos uzņēmumos.

Pēc Certus domnīcas analīzes “Saskaņā ar pēdējiem ES novērtējumiem līdz 2020. gadam IKT speciālistu iztrūkums ES varētu sasniegt 500 000, un Eiropas Komisija vismaz politiskā līmenī ir atzinusi situāciju par problemātisku. Latvijā kopš 2008. gada nodarbinātība IKT pakalpojumu nozarē ir kāpusi par 84%. Savukārt ekonomikā kopumā nodarbināto IKT profesionāļu skaits ir pieaudzis par 46%. 2016. gadā IKT pakalpojumu nozarē bija nodarbināti 25,2 tūkst. strādājošo. IKT nozares uzņēmumi varētu nodarbināt vēl vairāk speciālistu un tāpēc jau vairākus gadus norāda uz saspīlējumu darbaspēka tirgū un sarežģījumiem, ar ko jāsastopas, meklējot jaunus darbiniekus”

“Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares attīstība paver jaunas iespējas visās tautsaimniecības jomās. Nozare ir augoša, kas katru gadu rada jaunas, labi atmaksātas darba vietas. Lai nodrošinātu IKT nozares attīstību un apmierinātu citu nozaru pieprasījumu pēc IKT speciālistiem, Latvijā būtu nepieciešami 3 000 IKT absolventu gadā.”

Šogad seminārā piedalījās dažādu IKT virzienu uzņēmumi, kas piedāvā studentiem darba un prakšu iespējas tīmekļa sistēmu, mobilo lietojumu, ĢIS sistēmu izstrādē, aparatūras programmēšanā, telekomunikāciju jomā, IKT projektu vadīšanā, biznesa procesu analīzē, robotikā, risinājumu testēšanā, u.c.

Uzņēmēji atzina, ka IKT joma ir strauji augoša un Latvija ir viena no vietām, kur, pateicoties infrastruktūrai (telekomunikāciju attīstība, valodu zināšana, biroja telpu pieejamība) un citiem aspektiem ir pievilcīga vieta jaunu uzņēmumu ienākšanai no ārvalstīm un vietējo uzņēmumu attīstībai.

Šogad seminārā piedalījās tādas kompānijas kā Cloud enterprise systems, Latvijas valsts meži, Scandiweb, Saftehnika, TestDevLab, iSoft Solutions, Like a Coffee, Accenture Latvia, BBIT, Exigen Services Latvia un Visma Labs.

Pievienots 16/11/2017