Pārlekt uz galveno saturu

IT nozares uzņēmumu seminārs LLU

Attēla autors: No LLU arhīva

02.11.16. plkst. 09:30 no rīta 278. auditorijā ieradās vairāk nekā 60 studenti un interesenti, lai piedalītos seminārā par Prakses iespējām uzņēmumos. Uz semināru tika uzaicināti 8 uzņēmumi, kas gan pastāstīja par pašu uzņēmumu un darba atmosfēru, gan pastāstīja par iespējām iegūt prakses vietas savā uzņēmumā.

Semināru uzsāka "Exigen Services Latvia". Drīz vien uzzinājām, ka uzņēmumam šogad aprit 21 gads un, ka tajā šobrīd strādā ap 300 darbinieku. Uzņēmumam ir plašs darbības spektrs, taču 3 populārākās jomas ir Mobilo lietotņu izstrāde, e-pakalpojumi un programmatūras testēšana. Uzņēmums ir piedomājis par  ērti iekārtotu biroju, lai katrs justos kā mājās.

Semināru turpināja "D8-Corporation" parstāvis. "D8-corporation" ir Latvijas vietējais uzņēmums, kam šogad aprit 15 gadi. Uzņemuma darbības jomas ir vērstas uz finanšu sistēmām, attālinātas piekļuves sistēmām, programmatūras analīzi, biznesa un sistēmu analīzi, sistēmu administrēšanu un monitoringu. Firma arī pieminēja, ka labprāt uzņēmtu vairākus praktikantus monitoringa amatos.

Kā trešie uzstājās "Ernst&Young Baltic" jeb "EY", kas ir atzinīgi novērtēts globāls uzņēmums, kas sadarbojas ar aptuveni 150 dažādām valstīm. Uzņēmums strādā ar dažāda veida konsultatīvajiem piedāvājumiem: darījumu finanšu konsultēšana, audits, vadības konsultējumi , u.tml. Uzņēmums minēja, ka viens no intriģējošākajiem pēdējā laika auditiem esot saistīts ar banku sistēmu drošību pārbaudēm, bāzējoties uz drošības jautājumiem. Uzzņēmums norādīja, ka jaunie praktikanti tiek uzskatīti par jaunajiem speciālistiem un prakses laikā darbojas ar reāliem projektiem - protams, mentora pavadībā.

Seminārs turpinājās ar "TestDevLab" uzstāšanos, kas ir samērā jauns uzņēmums, taču neskatoties uz to, attīstās ļoti strauji. Šobrīd uzņēmumā strādā 70 cilvēki, Ventspils un Rīgas Filiālēs, taču viņi minēja, ka ja būšot pieprasījums pēc filiāles Jelgavā, tā nebūšot problēma. Uzņēmums strādā ar front end un back end izstrādi Andriod, iOS platformām, kā arī šobrīd vēlas attīstīt virtuālās realitātes iespējas. Uzņēmumam pieder vairākas virtuālās realitātes brilles, dažādi moderni roboti tehnikas testēšanai, droni u.c. tehnoloģijas. Uzņēmums labprāt pieņēmtu praksē uzņēmīgus studentus dažadās IT jomās.

Pirmo rezi šāda veida prakses seminārā mūs apmeklēja arī "Swedbank". Studenti, kā arī citi apmeklētāji bija ieinteresēti bankas piedāvātajās iespējās. Uzņēmums stāstīja, ka bāzējas uz darbu ar banku programmatūru, to attīstīšanu, sistēmu administrēšanu, procesu administrēšanu un dažādu sistēmu uzturēšanu. Banka piedāvā iespēju pieteikties praksei studentiem, kas ir nopietni vērsti uz savu un uzņēmuma attīstību.

Turpinājumā par sevi pastāstīja "C.T.Co" uzņēmums. Šis uzņēmums Latvijas filiālē nodarbina 420 cilvēkus, un nesen atvērtajā filiālē Minskā vēl 70 darbiniekus. Uzņēmums fokusējas uz programmatūras izstrādi un uzturēšanu, dažādu lietojumu (aplikāciju) izstrādi  (desktop, iOS, Android, u.c). Uzņēmums vasaras mēnešos organizē programmēšanas skolas (Java, Javascript, iOS), kurās apmāca un bieži vien iegūst jaunos darbiniekus. Šobrīd uzņēmumam ir aktuāla virtuālā dizaina izstrāde dažādiem virzieniem.

Semināra noslēguma posmā ar sevi iepazīstināja "Accenture Latvia", kas ir viens no plašākajiem uzņēmumiem Latvijā, nodarbinot ap 866 darbiniekus. Uzņēmuma mērķauditorija ir galvenokārt vērsta uz Eiropas un Ziemeļvastīm. Uzņēmums rīko bootcamp intensīvo nodarbību kurus, kur, līdzīgi kā C.T.Co, apmāca iespējamos jaunos dabiniekus. Šobrīd ir aizvadītas nodarbības par tādām tēmām, kā Java, robotics, Android, project management, u.c. 

Pievienots 29/11/2016