Pārlekt uz galveno saturu

Aicina studentus piedalīties starptautiskā Microsoft tehnoloģisko risinājumu konkursā Imagine Cup

Attēla autors: No LLU arhīva

Microsoft Latvia aicina Latvijas studentus piedalīties pasaules galvenajā tehnoloģiju konkursā studentiem - Imagine Cup; konkursā jaunieši aicināti iesniegt inovatīvus programmatūras projektus mākslīgā intelekta, lielo datu vai jauktās realitātes (virtuālās un papildinātās realitātes) jomās, kas palīdzētu pasaules sociālo problēmu risināšanā. Balvu fonds uzvarētājiem ir 100 000 ASV dolāru, kā arī ietver pievilcīgas papildu balvas, tostarp mākoņpakalpojumu platformas Azure grantus un Microsoft vadītāja Satja Nadellas (Satya Nadella) sniegtas konsultācijas uzvarētājam!

Studenti konkursā var startēt individuāli vai divu līdz trīs dalībnieku komandā, piesaistot pašu izvēlētu mentoru. Konkursa norise paredzēta divās kārtās. Pirmajā – atlases kārtā 29. maijā tiks noskaidrotas labākās Centrālās un Austrumeiropas (CEE) reģiona komandas, kuras kvalificēsies pasaules finālam, kas norisināsies š.g. jūlijā. Projekti konkursa pirmajai kārtai jāiesniedz tiešsaistes vietnē https://imagine.microsoft.com/en-us/dashboard  līdz 1. maijam, un tos vērtēs starptautiska žūrija. Vērtēta tiks gan pati ideja, tās inovāciju un arī biznesa potenciāls, gan arī tehniskais izpildījums.

„Latvijā ir uzņēmīgi un IT prasmes augstā līmenī apguvuši jaunieši, kas nebaidās sevi pierādīt arī staptautiskajā arēnā – jau šobrīd no Latvijas konkursam pieteikti 14 projekti – divreiz vairāk nekā pērn. Aicinu uzdrīkstēties arī tos, kas vēl šaubās. Latvijā ir visas iespējas radīt savus veiksmes stāstus, pateicoties izcilai IKT infrastruktūrai un vienotai inovāciju ekosistēmai, kur tehnoloģiju izglītības stiprināšanā aktīvi strādā arī Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrs,“ norāda Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja.

Tehnoloģiju konkurss  Imagine Cup norisinās jau vairāk nekā 15 gadus, un pagājušajā gadā pirmo vietu ieguva komanda no Čehijas X.GLU, izstrādājot risinājumu – glikozes mērierīci bērniem, kuri slimo ar diabētu. Otro vietu ieguva komanda Oculogx ar jauktās realitātes risinājumu, kas, automātiski nosūta datus no Azure platformas uz  noliktavu strādnieku Hololens brillēm, ievērojami efektivizējot to darba laiku. Trešajā vietā komanda Nash no Argentīnas, izstrādājot bezpilota lidaparātus, kas radīti, lai reālā laikā kalpotu par palīgiem glābējiem dabas katastrofu seku novēršanai. https://imagine.microsoft.com/en-us/Winner/2017WorldChampions

Vairāk par konkursa noteikumiem un pieteikšanos pieejams šeit: https://imagine.microsoft.com/en-us/Country/LV.

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999. gadā, un 2018. gadā kompānijai no gandrīz 360 partneriem ir 87 zelta un sudraba sertificētie partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk nekā 17 gadu nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Jāuzsver, ka Microsoft Latvijā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Par Microsoft

Dibināta 1975. gadā, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) ir programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju pasaules līdere personālajā un biznesa skaitļošanā. Kompānija piedāvā plašu produktu un pakalpojumu klāstu, kas radīti, lai lietotāji varētu izmantot programmas jebkurā laikā, vietā un iekārtā.

Papildu informācija

Gunta Līne, Microsoft Latvia komunikācijas konsultante

mob. tel.: +371 29432975; e-pasts: gunta.line@mrsgrupa.lv

Sekojiet Microsoft Latvia Facebook kontā.

Pievienots 03/04/2018