Pārlekt uz galveno saturu

ITF pētījumi prezentēti RIGA COMM inovāciju izstādē

Attēla autors: No LLU arhīva

9. un 10. novembrī Informācijas tehnoloģiju fakultātes IT risinājumu, matemātiskās modelēšanas un statistikas laboratorijas pētnieki Aleksejs Zacepins, Vitālijs Komašilovs un Armands Kviesis piedalījās biznesa tehnoloģiju un inovāciju izstādē RIGA COMM 2017, kuras ietvaros prezentēja viedos risinājumus, kas tapuši fakultātēs pētījumu ietvaros.

ITF stendā apmeklētāji varēja iepazīties ar bišu saimju temperatūras uzraudzības un lēmuma atbalsta sistēmu, viedo automašīnu novietošanas risinājumu, transporta plūsmas uzraudzības sistēmu un citiem risinājumiem.

RIGA COMM izstāde un konference šogad pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu. Izstādi un konferenci šogad apmeklēja 4567 dalībnieki, lai iepazītos ar 105 izstādes dalībniekiem no 10 valstīm.

ITF vadošais pētnieks Aleksejs Zacepins atzīst, ka ITF stends radīja lielu interesi daudziem apmeklētājiem, kas gribēja detalizētāk iepazīties ar fakultātē īstenotājiem projektiem. Izstādes laikā tika dibināti jauni kontakti ar uzņēmējiem un citiem zinātniekiem.

Apmeklētāji atzina, ka problēmas (piemēram, autostāvvietu trūkums, precīzās tehnoloģijas nozarēs), kas tiek risinātas ITF pētījumos ir aktuālas un cer, ka piedāvātas tehnoloģijas un risinājumi drīz parādīsies arī uz ielām dažādās pilsētās.

Pievienots 10/11/2017